Ontwikkelen staat centraal
Doordat de arbeidsmarkt op dit moment niet kan voldoen aan de vraag die organisaties hebben, heeft de woonzorglocatie Bachweg samen met het ROC van Flevoland een eigen kweekvijver gecreëerd waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Naast de studenten van de pilot hybride leren zijn er nog enkele stagiaires van andere relevante opleidingen.
Theorie koppelen aan praktijk
De theorie komt in deze toekomstgerichte vorm van opleiden tot leven in de praktijk met de cliënten – mensen met een verstandelijke beperking – van de Bachweg. Studenten, docenten, cliënten en zorgprofessionals ontmoeten en leren met elkaar. Elke dinsdag worden er thema’s besproken die actueel zijn op de Bachweg. De expertise van zorgprofessionals wordt ingezet en de docent helpt om eerder opgedane kennis te koppelen aan leersituaties.
‘Best spannend’
Student Liza: “Ik vond de eerste dag best spannend, ik had niet direct gekozen voor deze richting. Maar de eerste dag was al heel erg leerzaam.”
Het doel van deze kweekvijver is om de toekomstige zorgprofessionals beter toe te rusten om de cliënt van Triade te begeleiden met hun woon-, werk- en zorgvragen. Maar andersom is ook het geval. De zorgprofessionals van Triade leren namelijk van de lessen op de locatie. Junior medewerkers kunnen aansluiten bij de studenten, iedereen leert van elkaar.
Duurzame samenwerking
Totaal neemt een groep van 25 studenten deel aan deze nieuwe vorm van opleiden in de praktijk van Triade. Naast de pilot op de Bachweg, krijgen studenten ook op andere zorglocaties van Triade hun praktijkplek.
Mede dankzij subsidie van de Provincie Flevoland kan deze duurzame samenwerking tussen onderwijs en zorginstellingen in Flevoland worden gerealiseerd.